Mini

Mini vart fødd 4.april 2004. E jobba som avløser på den gården når ho Mini vart fødd. De va første kulle e tok imot så de va no litt spesielt. Mini va ca halve størrelsen av di anner grisongan så ho va ikke store dærten. Holdt på litt ekstra me ho mens e va der så ho vart en kjælegris før m. Når e kom tel bingen og sport kor Mini va hen, såg e kor de kravla i dongen me grisonga, og så kom ho logranes i full fart før at e sku ta ho opp før kosing. E sport bonden myttje etter e va færdi der korsjen de gjekk me Mini, og til slutt så e fækk ho åt han.

Mini va en veldi snill gris som ikke ødela nån ting i bingen. Ho vart no pappa sin kjæreste. Når han sa kor fine auår du har, brukt ho å ha Miss Piggy sleng på haue og kika opp på han me store auer. Brukt å gi klemma på kinne. Ho hyla aldri etter mat, men ho va veldi lei se vess man kom sent me maten. Da satt ho betuttæ å kika i golve.

Ho hadd varmpære heile tia og den va ho gla i. Ein gong e kom i fjøse mett på sommarn satt ho å va så lei se. D visst se at varmpærå ikke verka. Da vi sætt den på vart ho så gla og satt og glisa med et Elvisglis. Snakk om å bli fornøyd.

Ho va ikke myttje Mini når ho vart voksen. De vart en bingeutvidelse etter ei stund. Mini levd tel i Desemer 2005 og da hadd ho vorte over 200 kg. Ho blir en gris du aller gløm på grunn av at ho va så snil, og hadd bestandi krøll på halen(tegn på at de e en fornøyd gris). Alle savna ho men de e livets gang.Trøsta m m at ho hadd d bra den tia ho levd.

Kommentar fra Gitte: Griser kan være svært sjarmerende. Har man bare en eller to, blir de lett kjæledyr med stor personlighet. Mini var en slik gris. Vi hadde også to griser i barndommen som het Julie og Jonetta som var utrolig søte. Tror nesten jeg vil gå så langt som å si at man bør overlate matproduksjon til de store produsenter. Når man er en høyt elsket matfar eller matmor, kan det bli vanskelig å ta på seg bøddelrollen når det nærmer seg slaktetid...

Grisen Mini
  

Stikkord:

Én kommentar

Ibelieveinme

03.jul.2011 kl.01:03

Nå har jeg bladd meg nedover dyresidene, -og jeg tror du har det akkurat slik jeg drømmer om! Mange herlige dyr, -og å få bo litt utenfor allfarvei. Må bare få si det som det er: Jeg er mer glad i dyr, enn i mennesker. Kos dere med dyrene.

Skriv en ny kommentar

hits