Katter

Store kattunger

De små nøstene som dukket opp i oktober, har blitt tre store og flotte tenåringer. Å være fjøskatt er nok mer spennende enn å være vanlig huskatt. Mye action både her og der. Det lille lammet Ulldotten har nå blitt en vær som synes det er moro å "jakte" på små katter...


Nye kattunger

Ja, da har gamlemor - den tidligere omtalte Kalvkatta, blitt mamma igjen. Det er støtt friere innom, og det kan vel i teorien være opptil flere pappaer. Tre nydelige nøster ble det denne gang. Kattunger er noe som kan sjarmere og glede mange hjerter... Pappa har fått jobben som fremviser.


 

2?, 3? 4!

Gitte skriver:
Når jeg ferierer på Vega, går veldig mye av tida med til fjøsstell. Denne katta kaller vi Kalvkatta. Årsaken er at hun alltid har valgt å bo hos kalvene i fjøset. Hun sover faktisk hos dem. Etterhvert har alle dyr i fjøset vokst opp med kalvkatta, og tar henne som den største selvfølgelighet. Hun spankulerer både under og på dem uten at det vekker de store reaksjoner... Denne dama er veldig glad i meg. Bare hun hører stemmen min, dukker hun opp fra ukjente steder. En av grunnene for hennes elsk på meg, er nok så enkel at jeg alltid har gitt henne mye mat. I år ble det litt spesielt. Fjøsets faste stellere visste at hun hadde fått kattunger, men de trodde ikke at de hadde overlevd. De tok feil:- ) Plutselig en dag lå det to kattunger i matrenna til kalvene. En grå og en svart. Dagen etter dukket det opp en rød på samme sted. Et par dager etter dette igjen, så jeg plutselig at hun matet en svart kattunge i vinduet ved kalvene. Måtte titte i kalvkassen vi hadde de andre i, og oppdaget så at det var nummer fire jeg så på... Greide ikke å fange den der og da, men Heidi klarte det dagen etter. Kattunger er noen søte skapninger...

kalvkatta

kattunger22

kattunger25

kattunger23kattunger26

kattunger27

kattunger24

Turbo

En kattedame med sterk vilje, og som ikke lar seg tupere.
turbo

Kalvkatta

Kommentar fra Gitte: Dette er "Kalvkatta" i fjøset. Det er ei godt voksen dame. Hun er en ekte fjøskatt som har bodd i fjøset siden hun var kattunge. Hadde ei søster også, men hun ble borte etter noen år. Kalvkatta er snill både mot mennesker og dyr, men hun har alltid hatt en forkjærlighet for kalvene. Ligger i vinduet eller i krybba deres og koser seg når hun ikke er på jakt. Resultatet er at hun stadig får seg et lite sleik - med eller uten kraftfor på. Det er ikke alltid hun stresser med å vaske seg heller. Katten har uten tvil vært heldig på bildet:- ) Tror de fleste dyrene i fjøset har vært en av hennes kalver på et tidspunkt. Katten løper forbi/under/over både store og små fjøsbeboere uten at det skaper reaksjoner. Barna hennes er en nydelig gjeng katter, men de er dessverre ganske folkesky. De jakter både ute og inne og har sitt hjem på låven.
fjskatta

Raja

Raja ble husets herskerinne. Hun hadde uvanlig skarpe klør, og disse fikk både folk og andre dyr kjenne hvis hun ikke var i humør.
Kommentar fra Gitte: Raja var opprinnelig Heidis katt. Her er den vakre og aristokratisken katten temmelig nyankommet. Mener Heidi gikk til anskaffelse av henne i Brønnøysund i 1986. Raja byttet raskt matmor. Mamma og jeg var favorittene. Vi kunne til og med få klappe henne og kose litt når hun fant det ut. Man levde dog farlig, for brått kunne hun være lei, og hun var ukritisk når det gjaldt kloring og biting i mange år. Raja var heller ikke spesielt glad i hundene som Heidi brukte å ha liggende på rommet sitt. Den gang var det Buster og etter hvert Sasha som delte rom med henne. Raja brukte å ligge på rommet til Mamma og Pappa. Når vekkerklokka på rommet til Heidi ringte, hadde Raja det travelt med å sette seg utenfor døren hennes. Da gjorde hun seg klar for å gå til seriøst angrep på hundene etter hvert som de kom ut døra. Pappa fikk også unngjelde. Raja likte helst å være alene med Mamma i senga. Det hendte derfor at det ble noe støy når katta gikk til angrep når han skulle legge seg på sin side. Pappa syntes det var litt drøyt at han var uønsket i egen seng. Etter noen år ble han godkjent. Først og fremst som matfar. På slutten var det fast rutine på at katten satt seg ved siden av Pappa (selv om det egentlig var for trangt) når det var frokost. Da vanket det osteprøver. Raja ville ellers bare ha boksmat. Skulle det mot formodning være gått tomt for disse, ble man angrepet i leggen. Det var en sørgelig dag da vi tok farvel med Raja. Vi var flere som gråt. Hun døde like før jul i 2002.
Raja

Knoen

Knoen likte å spise gummi. Badehetter var et nydelig mellommåltid. Ikke populært blant oss som hadde vært skjødeløse og bare slengt "badeposene" uten å rydde. Straffen var hard. I neste badetime måtte vi møte opp med diverse huller og en lekk badehette.  
Kommentar fra Gitte: Knoen spiste også opp reimen på min dyrebare dykkermaske. Hårstrikkene måtte være tildekket. Det var veldig stor katastrofe egentlig når hun hadde ødelagt badehettene våre. På dette tidspunktet var både Heidi og jeg aktive svømmere... Knoen var også Mammaen til Cirkeline, Oddvar m.fl. De ble født i ei pappeske i gangen. Hun var en snill og kosete katt.
Knoen

Sirkeline og Oddvar
Cirkeline var oppkalt etter barne-tv, og Oddvar oppkalt etter Oddvar Norli på grunn av store poser under øynene. 

Abby

Forholdsvis kort bekjentskap på under ett år. Ho forsvant etter ei stormfull natt, og kom aller tebake. Abby

Nubben

Nubben kom fra Nubdal i Namdalen. Første gongen e såg han Nubbe, satt han lamme hønån i buret. Nubbe va en veldi fin og snill katt.

At katten har ni liv fækk no den her katten bevist. Da han va liten før vi fækk han, hadd han først ramla ne i kuskitkjelleran. Etterpå hadd han klart å klæmt fast haue i ei tung fjøsdør. Da han kom hit ,sku ho mamma vask ei matte. Ho hadd han Nubbe i ett anna rom, og tok ihop mattå før ho tok den i vaskemaskin. Etter ei stund hørt ho at katten mjauæ så fært. Ho kissa på han, men de kom ingen katt. Ho bynt å tænk på vaskemaskin, og rikti der va katten inni og maskinå hadd fyltes opp og bynt å gått rundt. Gjennomvåt men ellers ok. Etterpå vart han hellt vill etter å bad. Sto dodøra opp va han i doskåla. Han vart i tillegg kjørt på to gongår. Han kom se no igjen, men siste gangen den va tøff tel han. Nubbe vart 14 år. 
Nubben
Jula 1991, Nubben på eldre dager

Nubben og Elisabeth
Nubben og Elisabeth har lagt seg. Sommeren 1991

Englebarna

Sasha sammen med kattån Put, Kølleberg og Putte. De her va typisk Sasha. Ho tok se av alle sammen, og va som ei mor før dæm all. Det va allti fullt der ho låg og sku slapp av.

Bildet ble tatt 1992

Dunder

Opprinnelig va Dunder min katt, men Dunder bestemt se før å bytte eiar. Brorn min Arne og Dunder var uadskillelig. Dæ va en gjensidig kjærlighet. Den dagen Dunder gjækk bort, i en alder av 12 år, sa Arne at vess d fantes en himmel så mått han Dunder ha komme dit.
Katten Dunder og Arne
 

Turbo

Huskatten Turbo e mi, men ho har bytta heim. Ho ha adoptert han pappa, og foretrekk at det e han som gje ho mat, og det vel ho ha ofte. Trur iallefall at ho et 10 gong om dagen. Dokker kan væl kanskje tænk dokker keførr ho fækk navne? De e den villaste katten vi har hatt. Da ho va liten sprang ho tel ho sovna, så de va ikke gått å sei kor vi fann ho hæn. Nån gong så låg ho i fruktskåla. Ho har en veldi stor personliheit, noko som han pappa får merk godt når ho vil ha mat. Vess han sett i gjøngestoln så bynn ho å klater oppetter ryggen på han. Når han da røys se, går ho tel kjøleskapet. Pappa får ihvertfall ikke fre før han gir ho mat uansett ka han gjør. Sett han på datan, e ho å riv ne i tu hyllån ellers så fær ho på tastature tel han. Ellers så e ho veldi sprek å sterk. Bruka å heng etter ein labb i garasjetake. Når han pappa parker biln, eså heng ho etter ein labb i takrennå før at han ska ta ho ne. Bruka å fær å gå på hustake og sjå utover herligheten. Hennes beste venn e hund Beuty. Dæm leika myttje i lag. Han Dude e nykommer, og da går de unna nårdæm bynn å spreng etter kvarander. Dude ha no fått nån ripår i lakken,men de e veldi lite.
  
Jula 2005

Barndomsbilde frå sommarn 2003

Kommentar fra Gitte: Turbo er Pappas jente uten tvil. Sitter og lytter etter ham når han er ute. Er hun selv ute, løper hun ham i møte... Turbos mat og oppmerksomhetsbehov holder på å ta overhånd: Pappa kan ikke sitte i telefonen uten at hun skal klappes, mates eller slippes ut på luftetur. Hun er med andre ord blitt en krevende kjæreste:- )
hits