august 2006

Dude gjeter kyr

Dette er en jobb som Dude liker godt, men så er det en elv ved siden av... Bading står fortsatt høyest for det Dude liker best å gjøre. Derfor må han ta seg et kjapt bad innimellom gjetingen.Er faktisk veldig imponert  over Dude.Han er bare 10 mnd,men er meget tøff samtidig som han er rolig.Det er ikke alle dagene kuene er like greie å ha med å gjøre.

Dude gjeter kyr

Stadig framover mot fjøsinngangen

Blue Biara

Blue Biara er født den 15.06.2006.D her e en kvalp jeg bestilt før 2 år sia.Det finns væl ca 30 stk av dæm i Norge og e e så heldig at e har 2 av dæm,13. august var jeg og hentet Biara, som betyr måne på auberginsk.(håpa d e rett før d va et vanskeli ord,men dokker skjønna væl ka e mein) Det er en Australsk Cattledog, og hun kommer fra kennelen Willacarra. Oppdrettere er  Geir og LInda Thrygg fra Hyggen. Hun har raskt funnet seg til rette i sitt nye hjem på Vega, og det er mye som skal bites på.
Blue Biara

biara hele kroppen

biara nærbilde

Biara og oppdrettmor
Linda Thrygg

2. fører

Fjøset er ansett som den morsomste aktiviteten, og deretter kommer traktorkjøring. I det siste har interessen vært avtagende da det er vanskelig for en stiv og gammel kropp og komme inn og ut av traktoren. Med litt hjelp så går det ennå an å få seg en tur.
2. fører

Trist dag

Kjære Beauty forlot oss i dag, og det kom så brått for oss alle. Det er ufattelig trist når et kjært "familemedlem" blir borte, og vi savner henne. Hun hadde ikke vært i form den siste uken. Dyrlegen har vært innom, og en operasjon skulle tas ganske raskt. Tiden strakk ikke til. Til høsten hadde hun blitt 11 år, men i våre øyne så var hun ennå så ung. Hun var en Japansk Spisshund
Kommentar fra Gitte: Det var forferdelig trist og uventet å høre at Beauty er død. Jeg har grått, og får fortsatt tårer i øynene når jeg tenker på henne. Den glade og nydelige hvite ulldotten med sorte øyne, sort nese, små fine ører og krøllete hale skal ikke lengre ønske meg velkommen hjem. De små potene skal heller ikke gå sine trippende skritt eller gjøre sin glade dans. Vi har hatt mang ei kosestund med litt sitting på fanget. Jeg var vel kanskje svak for hennes bedende øyne, men det var nok kjærlighet fra hennes side også. Det var mang en gang hun bare kunne sitte og se på meg uten at det var noe som skulle være gjort. Beauty var snill med både tobeinte og firbeinte hele sitt liv, og det var ingen materielle ødeleggelser. Nå har Beauty, Baby eller Beautina som hun egentlig het, fått sin grav på gården. Jeg håper inderlig at hun har det fredelig og godt.
Beauty

Beauty på gulvteppet Nesebilde av Beauty

Sjarmør med hvite tenner

Dude har tatt fram sjarmørsmilet.
Sjarmør med hvite tenner

Dude leker med staur

Dude elsker å leke med pinner, og etter hvert som Dude blir større blir også pinnene større. Dude prøver til stadighet å flytte på en liten/stor bjørk som er felt, men den "pinnen" er ennå ikke mulig å få tatt med seg. Derfor nøyer han seg med å springe runde på runde med en stor staur. Utrolig at han klarer å holde fart og balanse.
Dude og pinner

Heidi og Dude leker med staur

Masse energi i kroppen

Vinn- eller forsvinnløpet

Arne og jeg ble ikke enige om hvilken hund som var raskest, og etter fjøstid ble det på moro arrangert et uformelt løp som skulle avgjøre diskusjonen.
Sykkelløpet

Team Arne er forberedt!!

Like før start i det prestisjetunge hundeløpet på Færseth, føler Team Arne seg maksimalt forberedt.
-    Vi har gjort vårt ytterste, og jeg har god tro med tanke på selve løpet, sier teamsjef Arne med ekvipasjen Toivo/Gitte.
-  Om det finnes usikkerhetsmoment, så ligger disse i to forhold; det ene er det faktum at hunden stiller så godt som på bortebane, i og med at løypa er ukjent for han, det andre er at jeg er litt usikker på formen til jockeyen, sier Kvaløyseter.
- Noen pluss du vil framheve?
- Uansett hvordan det går tidlig i løpet, så vet jeg at stayerevnen er der, og vil komme til sin rett når vi kommer inn mot målområdet, der jeg vil befinne meg med heiarop. Når disse når fram til hundens ører, vet jeg at den vil yte maksimalt, slutter en optimistisk Kvaløyseter, som råder spillerne til å sette alle sine penger på hunden Toivo!

sykkelløpet1

Team Aussie garanterer ny løyperekord!

- Vi føler oss trygge på seieren og kommer garantert til å sette ny løyperekord!

Teamleder og jockey Heidi nærer ingen frykt for motstanderen, selv om hun noe motvillig må si at hun har respekt for ekvipasjen Toivo/Gitte.
- Motstanderen din antyder at løypa er ukjent for dem, og at du således har en fordel, hvilken kommentar har du til dette utspillet?
- Løypa går stort sett rett fram, så med mindre hunden har store synsvansker, burde den ikke by på noe problem.

Sier Heidi, som selv skal være i førersetet, iført badesko og ikke noe annet, skal vi tro forhåndsomtalen rett. Dette ser vi fram til!!

Siste: Løpsstart vil i følge personalet i fjøsen bli om lag klokka tjue, norsk tid.
Sykkelløpet 2


Lars var tidtaker og lokal "Melvin Snerken" som intervjuet teamene både før og etter løpet.
Sykkelløpet 3


Løypa var på ca tre kilometer, og det var stor spenning når hund og jockey skulle dukke opp.
Sykkelløpet 5
Sykkelløpet 4


Etter løpet: Begge fornøyde! Vel over mållinjen kan vi fastslå at ekvipasjen ?Team Aussie? vant løpet, knepent, men fortjent.  Imidlertid bet ?Team Arne? godt fra seg, og vant mange av tilskuernes hjerter gjennom sin innsats. Umiddelbart etter løpet hadde deltagerne følgende kommentarer:

Heidi: Som forventet ble det løyperekord, og tiden 7.26 er jeg egentlig godt fornøyd med, trafikken tatt i betraktning. At Team Arne ble bare noen sekunder bak, overrasker meg egentlig ikke, da jockeyen var mistenkelig lett på foten. Jeg vil ikke direkte antyde dopingmistanker, men nevner bare det jeg og mange med meg følte da vi så galskapen i øynene hennes.
Vinn- eller forsvinnløpet

Arne: Jeg må si meg veldig godt fornøyd med hundens prestasjoner. På forhånd var vi dømt nord og ned, men viste gjennom dette jevne løpet at hunden har et enormt potensial. Videre slo mine mistanker om jockeyens form dessverre stikk, jeg synes på ingen måte at hunden kan lastes for de små sekundene som skilte!

Kommentar: Jockeyen kan nok ikke lastes. Toivo har en tendens til å ta en bråstopp under alle sykkelturene, og det gjorde han også under løpet.

Sykkelløpet 6

Butikk på Loftet

Jeg har en butikk på Loftet i 3. etasje på gammelskola på Gladstad. Butikken er åpen hver torsdag kveld og lørdag. Folk har anledning til å ringe og få kommme når det passer dem.
Loftet

I butikken har jeg garn, ferdiglaga håndarbeid, og hjemmelagde lys.
Butikk på loftet


På sommeren tar jeg butikken med meg i campinvogna. Dere kan treffe meg utenfor Spar-butikken på lørdager.
campingvogn

Beauty ferdig med løpetiden

Det har vært en slitsom tid. Hunden til mamma har hatt løpetid, og med tre hannhunder i huset har dette vært en stri jobb for både eiere og hunder. Min søster Ann-Magritt har vært "trafikk-konstabel", og har passet på at hundetrafikken i huset har foregått på en forsvarlig og rettferdig måte. Vi skjønte at løpetiden var over når ikke Beauty lenger ønsket nærkontakt med det annet kjønn, men var sitt vanlige jeg med knurr og glefs.

Dude og Beauty

Ødelagt mobil og bok

Dude var ikke fornøyd med oppvåkningen til sin eier Heidi, og det resulterte i en gnagd mobil, oppspist mobilpynt og en flerret bok.

I etterkant begynte vi å synge på en omskrevet Beatles-sang:
Hei Dude,
hva har du gjort,
mobilen forsvant så fort...

"Heldigvis" var den nyeste mobilen på reperasjon, og det var reservemobilen som fikk gjennomgå. Heidi hadde visst rukket å lese boka, før den fikk denne ufine behandlingen.
Ødelagt

hits