Andre hunder

Heidi fyller 42 år

I dag fyller søstera mi Heidi 42 år. Lagde et mimrekort med henne og valpen Sasha. Sasha var Heidis første hund helt "alene" (de andre var hele familiens hunder), så hun hadde ei særstilling i de nesten 16 årene de fikk sammen.Apollo - Arnes nye "baby"

Høyt elskede Toivo gikk bort i november. Når man mister sin beste venn, så blir det tomt. Vi søstre ga oss derfor ut på leit etter ny hund til bror. Resultatet ble denne søte karen på 3 1/2 måned som heter Apollo. Apollo er en sølvfarget storpuddel eller det man tidligere kalte kongepuddel. Han kommer fra kennelen Curly Steps.Sommergjest

Mira fra Sømna var på besøk i 2 uker da resten av familien var på ferie. Damen var litt beskjeden av seg de første dagene. Satt bare med tunga litt ut av munnen når hun betraktet sine nye omgivelser og nye mennesker, og var ellers ganske så rolig av seg. Det gikk fint i hundegården sammen med de andre firbeinte. Biara var utvilsomt sjefen, så da ble det liten diskusjon. Da hun ble litt bedre kjent med vertsfamilien, viste Mira seg å være en selskapelig hund som likte kos.

Hårklipp

Toivo trengte virkelig en hårklipp. Før- og etterbilde.
toivoklipp1

toivoklipp2

Kennel Steinalderøya

Da har Hege og jeg endelig fått godkjent kennelnavnet våres. Som dokker sjer e d ikke bære bære å line opp hundan tel å sett pent og bli tatt bilda av.  Hege har collien Akira og e har cattledog Biara og aussiene Filli og Dude.

heges 103

heges 097

Her har vi vært på tur og alle hundene badet, men som vanlig er Dude helt vill når det gjelder vann. Kan holde på i timesvis viss han får lov.
heges 055
Akira

heges 056
Filli

heges 066
Biara

heges 069
Dude

heges 092
Hege og Dude

heges 086
Biara

heges 072
Filli og Akira i action. E ikke enkelt å få bilda av disse to når dæm e still.

Sorg

20062 103
Den 23.april forlot Jevil oss. Da ville ikke beina hans mere. Du gikk i fjøset til siste dag, og du er dypt savnet der av alle. Katten Turbo sørget også, og gikk i flere dager og ventet på at du skulle komme gående sammen med oss da vi kom fra fjøset. Så du er dypt savnet av både mennesker og dyr.

Fikk ha deg her sammen med meg i 13 år. Du kom fra Sverige som toåring og tok på deg oppgaven som gjeterhund fra dag 1 selv om du aldri hadde sett en ku før.

bilder fra heidi 022
Du elsket å kjøre traktor sammen med pappa, men det skulle bare være dere to. Hvis det var flere med i traktoren var du ikke fornøyd. Da hørte vi bjeffing hele tiden mens dere kjørte.

bilder fra heidi 148
På samme tid vet jeg at du har det godt igjen når du får være sammen med din aller beste venn Sasha. Dere to var nesten uadskillelige og savnet etter henne var meget stort for deg. Kan tenke meg at dere løper lykkelig sammen igjen nå og jager litt katter og kuer.

200512 063
Tusen takk for alle disse hærlige årene jeg fikk med deg.
HVIL I FRED KJÆRE VENN
HØYT ELSKET OG DYPT SAVNET

Jevil i farta

Selv om Jevil begynner å bli skrøpelig til bens, er instinktene for hunkjønnet der. Da Biara hadde løpetid, kunne han patruljere på timevis utenfor hundegården.
jevil1

Fjøset er dagens to høydepunkter. Jevil har en tendens til å være midtpunktet i begivenhetene, og det er ikke alltid plasseringen er like velkomment for oss som skal jobbe.
jevil2

15 år

Jevil fylte 15 år 1. januar 2008.
jeviljul

Gammel mann i fullt arbeid

Tross sin høye alder (14.5 år) deltar Jevil på morgenstellet og kveldsstellet i fjøset. Litt stiv i hoftene, men motivasjonen for å delta er på topp.
Gammel mann
i fullt arbeid

Toivo

Toivo og Arne er et radarpar som trives i hverandres selskap.

Toivo

2. fører

Fjøset er ansett som den morsomste aktiviteten, og deretter kommer traktorkjøring. I det siste har interessen vært avtagende da det er vanskelig for en stiv og gammel kropp og komme inn og ut av traktoren. Med litt hjelp så går det ennå an å få seg en tur.
2. fører

Trist dag

Kjære Beauty forlot oss i dag, og det kom så brått for oss alle. Det er ufattelig trist når et kjært "familemedlem" blir borte, og vi savner henne. Hun hadde ikke vært i form den siste uken. Dyrlegen har vært innom, og en operasjon skulle tas ganske raskt. Tiden strakk ikke til. Til høsten hadde hun blitt 11 år, men i våre øyne så var hun ennå så ung. Hun var en Japansk Spisshund
Kommentar fra Gitte: Det var forferdelig trist og uventet å høre at Beauty er død. Jeg har grått, og får fortsatt tårer i øynene når jeg tenker på henne. Den glade og nydelige hvite ulldotten med sorte øyne, sort nese, små fine ører og krøllete hale skal ikke lengre ønske meg velkommen hjem. De små potene skal heller ikke gå sine trippende skritt eller gjøre sin glade dans. Vi har hatt mang ei kosestund med litt sitting på fanget. Jeg var vel kanskje svak for hennes bedende øyne, men det var nok kjærlighet fra hennes side også. Det var mang en gang hun bare kunne sitte og se på meg uten at det var noe som skulle være gjort. Beauty var snill med både tobeinte og firbeinte hele sitt liv, og det var ingen materielle ødeleggelser. Nå har Beauty, Baby eller Beautina som hun egentlig het, fått sin grav på gården. Jeg håper inderlig at hun har det fredelig og godt.
Beauty

Beauty på gulvteppet Nesebilde av Beauty

Beauty ferdig med løpetiden

Det har vært en slitsom tid. Hunden til mamma har hatt løpetid, og med tre hannhunder i huset har dette vært en stri jobb for både eiere og hunder. Min søster Ann-Magritt har vært "trafikk-konstabel", og har passet på at hundetrafikken i huset har foregått på en forsvarlig og rettferdig måte. Vi skjønte at løpetiden var over når ikke Beauty lenger ønsket nærkontakt med det annet kjønn, men var sitt vanlige jeg med knurr og glefs.

Dude og Beauty

Jevil - gamlesjefen

Ja tia tel Jevil som enehersker har tatt slutt no.Han ha funne ut at d e veldi smart å bruk mamma og pappa no som sin beskytter.Dæm syns no synd i han som e så gammel og d veit han å utnøtt.
Jevil - gamlefar

Sofakosing

Sofakosing

E e ikke søt no.(D e Dude e mein)

Lukting forbudt

Han e ganske stræng med oksan før tia.Bare sjå,men ikke rør.
Lukting forbudt


Ballen ble ødelagt på én dag

Dyrt å holde hundene med aktivitetsleker.
Ballen ble ødelagt på én dagDude på tur

Nydelig vintervær på Vega.
Dude på turDude vegrer seg mot kusleik


Dude vegrer seg mot ett kusleik

Dude 18 uker

Ja tia me han Dude går fort.Han Dude og Jevil e vældi goe venna,men som dokk kan sjå har han Dude veldi stor respekt før Jevil
Dude 18 uker
Dude elska å leik me stikkår.Har ei stor samling av dæm på framsia av huse.
 
Dude og pinne 2

Dude slapper av
Den som søv synda ikke.

Troll

Troll fekk et godt liv hos tante og onkel i Grytøya ved Namsos. (Sasha va tante te Troll)
Troll

Bamse

Bamse var en Karelsk bjørnehund som vi fækk når han va 4 måna gammel.Desverre hadd han ikke hatt de så veldi bra tel oppdrettarn så han va veldi nervøs når vi fækk han.Han va livredd mannfolk og de tok ganske lang ti før han fækk tillit tel dæm.
Han vart en veldi grei hund etterkvart som han fækk ti på se.
Han elska å va me i fjøse og følg me på alt som foregjækk der.
Bamse vart 13 år.

BamseDude 16 uker

Ja tia me han Dude går fort.Han ha forandra se myttje sia første bilde e såg av han.Trives skikkeli godt me han.No har han to av småtennern igjen.Resten e vorte tel store fine tenner.E en veldi aktiv fyr.Ha vørre å helsa på nån saua no.De va litt skummelt sia dæm va veldi nærgåanes (kopplam) men de va greit når ho matmor sin fot va tilgjengeli.
Dude 4 måneder

Buster

Buster som va blanding av lundehund og buhund kom fra Stjørdal. Der va de et gammelt ektepar som sku fløtt til eldrebolig, og de fekk ikke ha med hund. Søstra mi kom i prat med dem kvelden før han sku avlives. Ho tok han med seg, og deretter blei det kjøpt hundebur og flybillett nordover.

Buster va en veldi kvekk hund som å elska å spreng å jøy. E sikker på at han ha spronge jorda rundt minst 2 gong på den tia vi hadd han. Han jødd på alt sjøl ei lita floga vart det varsla om.

Han va en skikkeli tøffing. Når han sku jag kyrn, hang han i halen og dingla, eller for som en virvelvind rundt omkring. Veit ikke kor gammel Buster va, men dyrlegen meint han mått være over 20 år. 

Kommentar fra Gitte: Buster likte å sitte på når man kjørte moped. Han er vel også den eneste hunden vi har hatt som har prøvd det. Han var akkurat passe stor å holde og var ikke så tung:- )

Buster
Sommarn 1991

Sasha

Sasha kom til verden 27.05.1989, og hun fikk en helt spesiell plass i mitt hjerte. Mora va blanding av engelsk setter og Alaskan Malamute. Faren va en reinrasa Leonberger. Anbefal den her blanninga (vess du nån gong får, eller veit om nån, så får dokker gi me beskje). Sasha va bære en fantastisk hund. Kan ikke beskrives med ord da dæm blir før fattig.

Har mange historie om ho.Når ho va m i fjøset mått ho vask labban før vi gjækk ut og de va ikke så populært (likt ikke vatn og bading). Fann på myttje før å slæpp unna. Ein gong hadd ho funne ut at vess ho sætt se i siloen tel Sylfido(hesten)vill æ e ikke sjå ho. Da tok ho veldi feil før ho hadd væl ikke beregna at Sylfido kom tel å løft ho opp etter nakkskinnet. Mått bære flir når e såg Sasha dingla i hestkjeften,men merkeli nok sa ho ingenting. Sylfido sætt ho ne etter ei stund men ho satt der fortsatt. E sku jo ikke oppdag kor ho va hen. Syns d va rart at d ikke kom en lyd i fra ho, før vanlivis tårt ho ikke så myttje før ho pistra. Ho va no tross alt over 40 kg.

sasha

sasha3sasha 2

 

sasha koser med heidi og elisabeth
Gruppekos. Sommeren 1991

heidi med dyr jula 1991
Sasha venter tålmodig på godbiten. Jula 1991.

sasha og bil
Sommeren 1997 - Sasha i Heidis første bil. Sasha hadde barndommen sin i denne bilen, og når hun fikk sitte i baksetet var livet topp.

sasha portrett
Sommeren 2000 - Verdig eldre dame på 11 år

sasha 10
Sasha ble nesten 16 år

Beauty

Mammas hund. Når Gitte kjæm  på feri, e det bærre ho som gjeld. Gitte lar se sjarmer og bli mast på.
Hunden Beauty

Jula 2005 - Gitte og Beauty har ein av mange kosestunder.

Kommentar fra Gitte: Beauty er en nydelig Japansk spisshund. Det er kanskje ikke så rart vi har et nært forhold: Det var jeg som hadde i oppdrag å ta henne med hjem til Vega etter avlevering på Fornebu. Ved vårt første møte var hun ikke større enn en katt. Alle som så henne var bergtatt: Et nydelig hvitt nøste med mørke øyne. Nå er hun ikke liten lengre. Man kan trygt si at hun er litt større enn det normale for rasen, men er man stor, så er man stor... En stor lykke i livet for Beauty er å høre at Mamma har satt på trykk-kokeren (det betyr kokte poteter og middag). Hundekulene til Heidi er en svært dårlig og upopulær erstatning. Det er vel muligens bare potetmos som er verre. Beauty maser temmelig mye innimellom: Kos, mat do og frisk luft kan være svært prekære behov i våken tilstand. Det er allikevel ingen tvil om at "Baby" er svært glad i meg.


Sommeren 1996 - Beauty og Patrick Loe deler broderlig på lakrissnørene.


Sommeren 1997 - Beauty blir veid, og funnet kraftig overvektig i forhold til rasen.

Jevil

Dagens høydepunkt e å få værra me i fjøset.


 
Sommarn 2005


Sommarn 2000

Kommentar fra Gitte: Jevil er en Australsk Cattledog. Han er kanskje ikke det de fleste vil kalle søt, men han er en fantastisk hund. Spensten han hadde i sine yngre dager overgår de fleste hunderasers tror jeg.  Jevil er en dyktig arbeidshund med stort mot. Det beste av alt: Han er den mest lydige hunden jeg har møtt. Gir man en kommando eller sier nei, er det sjelden man må si det to ganger. Mamma og Pappa gir ham stadig toppkarakter, så "juryen" er enstemmig. Hans første eier i Sverige skal berømmes for å ha gjort en flott jobb med den grunnleggende dressuren. Til tross for alt skryt: Jevils hunderase passer nok best på en gård med større barn og voksne mennesker. Han foretrekker å få ros fra en glad stemme eller et kort og greit klapp. Lek står også høyt i kurs, selv nå på hans eldre dager:- )

Det første bildet av Jevil
Påsken 1995

Damenes Dude

Damenes Dude e født 6. oktober 2005 ,og e av rasen australian shepherd. Fækk han fra Kennel Hakino den 29.november. E kjempefornøyd med han. Ska træn han opp tel å bli gjetarhund på kyrn. Det blir spennanes.

E litt redd før å ha han Dude laus når han e alein ute. Ørnå her e veldi nærgåanes da ho kjæm låger enn traktortake. Når Dude kjæm ut, e ørnå på plass m ein gong. E ikke så veldi triveli sia han Dude e i en spisbar størrels før ho. Sjøl da uvere "Narve" va her, va ørnå på utkikk etter Dude. Ikke noko kosli når det e sånn.


Jula 2005
 
4. desember 2005
 
november 2005

8. oktober 2005
hits